Секции

23 April 2024 14:49

Тържествено откриха модерен физкултурно-музикален салон в ДГ“Първи юни“ (видео)

Модерен многофункционален физкултурно-музикален салон бе открит тържествено в ДГ“Първи юни“ в Карлово на днешния 24 май-Ден на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност. Новата придобивка ще радва 222 възпитаници на детското заведение, което тази година чества 45 години от своето създаване.

Събитието бе уважено от ръководството на общината и местния парламент, народни представители и настоящи и бивши преподаватели в детското заведение.



„Благодаря на Община Карлово и на Общински съвет за предоставената ни възможност да проектираме и изградим физкултурно-музикалния салон“- каза в приветствието си Ваня Христова-директор на ДГ“Първи юни“. Тя подчерта, че тази зала е и първата по рода си в детска градина на територията на община Карлово.



„През годините сме доказали, че работата ни за детските градини и ясли е приоритетна за нас“- отбеляза в изказването си кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. По думите му, днес, на 24 май, ние говорим за държавата на духа. В това отношение възпитанието започва първо в семейството и след това се развива в тези детски заведения. Българските деца са прекрасни деца и ученици, само когато са възпитавани в родолюбив дух, в жажда към познанието и просветата още от малки, подчерта д-р Кабаиванов. Той припомни, че неслучайно първите проекти по енергийна ефективност в община Карлово бяха именно в детските градини. След това по ОП“Региони в растеж“ са направени и детските площадки. Направена е и прекрасната детска градина в Розино, наред е и тази в Клисура. Кметът посочи, че „това е наша вътрешна необходимост и основен ангажимент. Много ефективна и положителна наша стъпка е преминаването на детските градини на самостоятелен бюджет. И тук аз изразявам моето уважение и поздравление към госпожа Христова и нейния екип за тази прекрасна зала, в която децата от ДГ“Първи юни“ ще развиват своята физика и дух. Това е наша мечта, във всяка градина в общината да има такава зала.“

Тържествено лентата на откриването на модерния многофункционален физкултурно-музикален салон бе прерязана от кмета на община Карлово, директора Ваня Христова и инж.Димо Канев–управител на „Терасист“ООД, изпълнител на обекта, след отслужен водосвет за здраве и благоденствие.



Бяха връчени почетни грамоти и плакети на колектива на градината и на преподаватели, отдали своя професионален път за просперитета на нейните възпитаници.



От името на община Карлово кметът д-р Кабаиванов и зам.-кметът по образованието Антон Минев подариха на екипа и децата топки и обръчи.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче