Секции

28 April 2024 11:42

Нюйоркчани могат да видят интерактивна изложба на Винсент Ван Гог

Уникално преживяване, спиращо дъха – така може да се опише интерактивна изложба с шедьоври на нидерландския гений Винсент Ван Гог. Неговите картини буквално оживяват пред очите на зрителя, а слънчогледовите поля и ирисите сякаш цъфтят в смес от фикция и добавена реалност. Шедьоври на Винсент Ван Гог заживяват нов живот в спираща дъха и сетивата изложба, наречена „Многоизмерният Вав Гог“ в Пиър 36, огромно пространство в Долен Ийст Сайд в Манхатън. Журналисти, които направиха обиколка, предназначена за медиите, бяха буквално потопени във визуален спектакъл, в който картините на гения сякаш плаваха и се преобразяваха пред погледа им. Някои от тях като „Ириси“ и „Звездна нощ над Рона“ бяха като оживели – цъфтяха и се полюшваха леко. Изложбата използва съвременни технологии за съчетаване на изкуство и музика в едно завладяващо преживяване.

Мария Шкловер – съпродуцент на изложбата:

„Виждам дори хора да се разплакват, защото са докоснати от тази компилация на музика и визия. Можете да седнете на пода, има определени места за това. Това е магия. Представя живота на Ван Гог, как той преживява изкуството и заобикалящата го среда.Смятам, че той е перфектният художник за време като сегашното, обременено от пандемията, защото е бил самотен и е имал труден живот.“

След като Ню Йорк вдигна ограниченията върху културните събития, продуцентите смятат, че Ван Гог е идеалният творец, който може да изведе ценителите на изкуството от мрачните времена на пандемията към нормалния живот.Изложбата отваря за публика на 10 юни.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче