Секции

29 April 2024 17:06

Калофер ще отбележи 145 години от героичната гибел на Христо Ботев

Възпоменателно честване на 145 години от героичната гибел на Христо Ботев ще се проведе на 1 и 2 юни в Калофер. Организатори на отбелязване на годишнината са Община Карлово, Кметство Калофер, НМ“Христо Ботев“, СУ“Христо Ботев“ и ДГ“Радост“.

Програмата ще започне от 14 часа на 1 юни с откриване на фото-документална изложба „Спомен за героите“ на НПМ“Шипка-Бузлужджа“ в НМ“Христо Ботев“-Калофер.

От 18 часа е спектакълът „Земята на Ботев“ с участието на деца от ДГ“Радост“-Калофер. От 19 часа е „За свободата“ с участието на ученици от СУ“Христо Ботев“-Калофер. От 19:30 часа е „Възрождение“ с участието на трио „Тенорите“, Емил Пеняшки и Симфоничен оркестър, с диригент Христо Павлов.

Тържествената заря-проверка е от 21 часа на Мемориален комплекс „Христо Ботев“.

На 2 юни, в Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, от 11 часа ще има военен ритуал по изнасяне знамето на Ботевата чета в НМ“Христо Ботев“.

От 11:30 часа са митинг-поклонение, слово за Ботев и полагане на венци и цветя на паметника на поета революционер. Героите ще бъдат почетени и с минута мълчание от 12 часа. Награждаването на участниците в конкурса „Христо Ботев-героят, който даде всичко за родината си“ е от 12:05 часа на Мемориалния комплекс.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче