Секции

25 April 2024 06:37

ДГ“Първи юни“ празнува 45 години от създаването си (видео)

С много радостни усмивки и прекрасно настроение започна днес кулминацията в честването на 45 години от създаването на ДГ“Първи юни“ в Карлово.

Събитието уважиха Петя Найденова-началник отдел „Образование и култура“ в община Карлово, директори на детски градини и много приятели на празнуващото детското заведение.

„Благодаря Ви, че споделяте с нас този вълнуващ ден“- каза в приветствието си директорът Ваня Христова. „ Множество са инициативите, които планирахме по повод 45-годишния юбилей на ДГ“Първи юни“. Изработихме кратко филмче за историята на градината, чрез което показваме всичко, което можем и правим с желание. Открихме и новоизградения многофункционален физкултурно-музикален салон.“ Ваня Христова поздрави и всички участници в обявения от детската градина Национален конкурс за детска рисунка на тема: Първи юни-Ден на детето“. Получени са 333 детски рисунки от цялата страна. Отличените в творческата надпревара бяха наградени от художниците Ангел Герджиков и Кунка Бакалова, които изразиха като жури възхищението си от детските творби.



В 1-ва възрастова група 4-5 годишни :



1 място-Ромина Танева-4г. ДГ“Звездица“-гр.Бургас;



2 място-Антония Стойнова-5г. ДГ“Васил Левски“-гр.Карлово;



3 място-Елена Янкова-5г. ДГ“Джани Родари“-гр.Гоце Делчев



Поощрителна награда-Мирена Генчева-5г. ДГ“Радост“-гр.Калофер



Във 2-ра възрастова група 6-7 годишни:



1 място-Крисия Цветанова-6г. ДГ“Зора“-гр.Червен бряг;



2 място-Боряна Димитрова-6г. ДГ“Буратино“-гр.Пловдив;



3 място-Никола Далали-6г. ДГ“Първи юни“-гр.Карлово



Поощрителна награда-Магдалена Цветкова-7г. ДГ“Радост“-гр.Калофер



Възпитаниците на ДГ“Първи юни“ впечатлиха с чудесна музикално-артистична програма. Всички деца получиха почерпка от Сладката работилничка.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче