Секции

05 May 2024 09:05

Областният управител Стоев: Нека днес си припомним заветите на героите и техните идеали за свобода

"Днес отбелязваме една велика дата в нашата история – 2 юни, денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България"- се казва в специално обръщение на областния управител на Пловдив Ангел Стоев по повод честването на 145 години от героичната гибел на поета революционер и многото свидни герои.

"Няма българско сърце, което да не трепва, когато на този ден завият сирените. Всеки от нас с гордост и преклонение отдава почит пред величавия подвиг на националните ни герои, които дадоха живота си в борбата за национално и социално освобождение.

Революционната дейност на Ботев, Левски, Каравелов, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Панайот Хитов, Филип Тотю, Бенковски, Волов и хилядите други знайни и незнайни борци определя и днес нашето национално чувство, дава посоките и критериите ни за родолюбие"- отбелязва още Стоев.

"Нека днес си припомним заветите на героите и техните идеали за свобода, независимост, справедливост, равенство, братство и да се почувстваме горди, че сме техни потомци. Нека бъдем и техни достойни наследници!"-подчертава областният управител.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче