Секции

28 March 2024 11:41

Кметът на Кричим с призив за помощ на самотна майка

Жена от Кричим се нуждае от помощ. С призив към съгражданите и обществото се обърна кметът на общината Атанас Калчев. Той заяви, че община Кричим е съпричастна с тревогите и проблемите, застигнали семейството на Нели Димова.

Самотната майка на 13-годишно дете е диагностицирана от 2013 година с тежко онкологично заболяване и последвала операция. Семейството й полага неимоверни усилия за осигуряване на продължителното и скъпоструващото лечение на заболяването й. През 2017 година нещата се усложняват още повече, след като са диагностицирани и метастази в мозъка, а през 2020 година и в черния дроб.

Към настоящия момент има надежда и възможност за продължаващо лечение на заболяването в Република Турция, направени са съответните консултации с медицински специалисти там, като само за първоначалната лъчетерапия и химиотерапия ще бъдат необходими 15 000 евро, като след това ще бъдат определени и последващите лечения съобразно състоянието й, както и средствата, които ще бъдат необходими допълнително за тях. За съжаление дори тази сума е вече непосилна за семейството, с оглед факта, че от 2014 година до настоящия момент именно те са хората, които поемат всички разходи за лечението й.

„Живеем в трудни времена, но и в трудните времена трябва да се държим заедно, защото само така можем да оцелеем като хора и като нация. Можем заедно да покажем, че човечността няма почивен ден и се появява при нужда, в точното време и на точното място. Нека заедно да подадем ръка на една майка, нека заедно да върнем надеждата, че доброто съществува!", призова кметът на община Кричим Атанас Калчев.

Той припомни думите на Роналд Рейгън: "Не можем да помогнем на всеки, но всеки може да помогне на някой".

Всеки може да помогне, като дари сума по банковата сметка с титуляр Нели Тодорова Димова, която е с IBAN: BG80STSA93000028013899.

/Снимка: Община Кричим/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче