Секции

03 May 2024 04:11

Вазовите празници в Сопот ще се проведат под патронажа на президента Румен Радев

Вазовите празници в Сопот ще се проведат на 9 юли под патронажа на президента Румен Радев. Те са организирани от Община Сопот, НЧ „Иван Вазов – 1871“ и къща музей „Иван Вазов“.

Програмата ще започне в 9:30 часа в къща музей „Иван Вазов“ – „Аз съм българче“ с детско утро, организирано от Център за работа с деца.

От 11:30 часа в къща музей „Иван Вазов“ ще се проведе Церемония по награждаване на лауреатите от VII Национален конкурс „Вазовата България“ и среща с носителя на Детската Вазова награда

От 17:00 часа в къща музей „Иван Вазов“ ще бъде срещата с носителя на Националната литературна награда „Иван Вазов“ за 2021 г.

От 18:00 часа в църква „Св. св. Петър и Павел“ ще бъде отслужен молебен по случай 171-годишнина от рождението на Иван Вазов.

От 19:00 часа в НЧ „Иван Вазов – 1871“ ще бъде представена театралната постановка „Сюрприз“ по разкази на Чудомир на Младежки театър „Николай Бинев“- София.

Тържествено честване на 171 години от рождението на Иван Вазов е от 20:30 часа на площад „Иван Вазов“. Приветствия ще бъдат произнесени от президента на България Румен Радев и от кмета на община Сопот Деян Дойнов. Ще се състои и церемония по награждаване на носителя на Националната литературна награда „Иван Вазов“ и носителя на Детската Вазова награда. След ритуала по поднасяне на венци и цветя, ще има празничен концерт от 21:00 часа на площад „Иван Вазов“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.