Секции

03 May 2024 06:43

Стоев призовава съветници да изберат временен кмет на Калояново

Областният управител Ангел Стоев призовава общинските съветници в Калояново да изберат временно изпълняващ длъжността кмет на Калояново. В специално писмо до тях той апелира да спазен Закона за местното самоуправление и администрация.

„Законодателят ясно и в пълна степен е отчел изключителната важност на непрекъсваемостта на управленския процес в една община като гаранция за законосъобразност и защита правата и интересите на гражданите. Пряката демокрация и волята на гражданите са основните мотиви именно на общинския съвет да е вменено правомощието за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община. Всеки един от Вас е получил мандат на представителство от гражданите на община Калояново. Вие сте призвани да защитите в пълна степен обществения интерес посредством изпълнение на императивите на действащото законодателство“- казва Стоев

Според областния управител съветниците трябва да оставят тесните партийни цели и интереси отвъд и да положат необходимите усилия да отговорят на очакванията на гражданите на Община Калояново. „Обратното би означавало, че абдикирате от отговорностите, които сте поели, както към своите избиратели, така по отношение защитата интересите на Община Калояново“- подчертава той.

/Снимка: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче