Секции

11 May 2024 09:55

Джеф Безос и брат му Марк ще летят в Космоса на 20 юли

Милиардерът и собственик на Амазон Джеф Безос ще полети към открития Космос на 20 юли. Това ще стане на кораба „Ню Шепърд“ на компанията му „Блу Ориджин“. Безос ще бъде придружаван от брат си Марк. Освен това на търг ще бъде избран трети космически турист, като офертите вече надхвърлиха 2 милиона долара.

Американският милиардер Джеф Безос обяви, че на 20 юли ще сбъдне мечтата си да полети в Космоса с кораба „Ню Шепърд“ на своята компания „Блу Ориджин“. С него ще пътува по-малкият му брат Марк Безос.

На сайта в интернет на компанията продължава търг за трети астронавт в този полет. Към момента са участвали около 6000 души от 143 държави, а най-високата оферта е 2.8 милиона долара.

„От 5-годишен мечтая за полет в Космоса. На 20 юли ще се отправя на такова пътешествие с брат ми. Най-голямото приключение с най-големия ми приятел“, написа Безос в акаунта си в „Инстаграм“.

„Да видиш Земята от Космоса означава да се промениш, да промениш отношението си към планетата, към човечеството. Имаме една Земя. Искам да полетя в Космоса, защото цял живот съм мечтал за това“, допълни той.

Полетът на 20 юли е планиран за шестима души и за пръв път ще е пилотиран. Автоматични полети на над 100 км височина – границата, където се смята, че започва откритият Космос – са правени с този кораб 15 пъти. Последният успешен тестов полет на „Ню Шепърд“ бе през април.

Ракетата може да лети до ръба на Космоса, където се отделят бустерът и капсулата с екипажа. След това бустерът може да се приземи обратно на Земята, а капсулата се приземява с помощта на парашути.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче