Секции

16 April 2024 22:00

Младежи реализират доброволчески проекти в карловски села

"Ангелите на розовата долина" сътвориха чудеса за своите села по едноименния проект на Младежкия център в Карлово, финансиран от Европейската младежка фондация.

След като бяха обучени в доброволчество и активно гражданство 20 младежи от 5 пилотни села на Община Карлово (Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан) направиха следното за своите села, привличайки приятели, връстници, кметове и местната общност:

В Дъбене младежите пребоядисваха и обновяваха пейките на централния площад и поставиха знак "Аз обичам Дъбене".

Войняговските младежи си направиха свое младежко място от изоставена и изпочупена барака, която обновиха, пребоядисаха и поставиха тенис маса.

В Климент засаждаха цветя, пребоядисваха съществуващи и правиха нови пейки и оформиха кът за влюбени край красивия фонтан в центъра, който също обновиха.

В Каравелово обновяваха вратичките на стадиона, засаждаха цветя и направиха еко-кът от палети в цветовете на селото, където организираха празник за децата на селото за 1-ви юни.

Младежите от Богдан изградиха красива дървена арка с цветя в центъра на селото си.

„Вярваме, че след като сами са се трудили и направили тези красиви неща, те ще ги ценят и пазят“- казват още от Младежки център Карлово.

/Снимка: Младежки център Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче