Секции

26 April 2024 11:00

Необходима е по-голяма активност за ваксиниране срещу Covid-19 в община Карлово (видео)

Ходът на ваксинирането срещу Covid-19 и реконструкция на ковид зона в карловската болница, за която се кандидатства по европейска оперативна програма, бяха коментирани на пресконференция днес от кмета д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров, управителя на карловската болница д-р Христо Пелев, шефа на Медицински център 1 д-р Атанас Юнаков и председателя на Здравната комисия д-р Стоянка Трифонова.

Около 2000 човека са ваксинираните от началото на имунизацията срещу ковид през месец февруари досега в община Карлово, до момента няма случай на сериозни странични реакции- бе съобщено по време на брифинга. Според оповестената информация, сега хората тук също могат да избират между четирите ваксини, които се прилагат в страната. Ваксинирането е изключително важно да се случи и през летните месеци, за да не се допусне нова ковид вълна през септември. То е напълно безплатно за всички. Все още няма разрешение у нас за прилагане на ваксина срещу ковид за лица под 18 години. Към момента има 3 пациенти в ковид отделението на карловската болница, като преболедувалите коронавирус инфекцията е необходимо също да се ваксинират след 6 месеца.



На пресконференцията кметът д-р Кабаиванов и д-р Пелев коментираха подробности по кандидатстването на община Карлово по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в развитие“ 2014-2020г. за възстановяване на здравната система в условията на криза, съвместно с Министерство на здравеопазването, което ще даде възможност за реконструкция на помещения за инфекциозно отделение и ковид зона, за осигуряване на оборудване и телемедицина. Целта е да се използва тази възможност, която е целево финансиране от ЕС на обща стойност за България над 129 милиона лева.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче