Секции

06 May 2024 14:06

Командно-щабното учение „Балкан 21” завърши с висока оценка за карловските военни

От 10 до 14 юни на учебен полигон „Ново село” се проведе компютърно подпомаганото командно-щабно учение „Балкан 21” за оценяване бойните способности на щаба и щабния батальон на 61-ва механизирана бригада в съответствие със стандартите на НАТО. Учението премина в динамична оперативна обстановка, което наложи щабът на бригадата да планира и взема решения 24 часа в денонощието, в продължение на 4 дни. През същия период бригадата премина последователно в състава и под командването на няколко дивизии от коалиционните партньори, развърнати в САЩ, Германия и Италия.

Комисия от Щаба на отбраната с председател бригаден генерал Станимир Христов - директор на дирекция „Операции и подготовка” на Щаба на отбраната, извърши оценяване способностите на щаба на 61-ва Механизирана бригада да планира, координира и управлява операциите на подчинените и формирования.

Работата на комисията и провеждането на оценяването се наблюдаваше от тим за мониторинг от LANDCOM, Измир и NRDC - GR, Гърция с ръководител полковник Христос Алексопулос.

Председателят на комисията – бригаден генерал Станимир Христов, връчи официалния доклад от проведеното оценяване на бригаден генерал Деян Дешков в присъствието на бригаден генерал Николай Караиванов – началник на Щаба на Сухопътните войски.

/Снимки: 61-ва Механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън