Секции

24 April 2024 10:39

Празничен концерт за 7-ия рожден ден на “Карловойс“

Вокална група „Карловойс” към Военен клуб - Карлово ще отбележи седмия рожден ден на групата с празничен концерт на 23 юни от 19 часа в Лятното кино към НЧ”Васил Левски- 1861”.

През последните години, школата на Анита Илиева се наложи като една от успешните и бързо развиващи се в страната културни средища. Нейни възпитаници активно концертират и се изявяват на национални и международни конкурсни сцени, като само през 2020 година, която бе нелека за всички свързани с култура и изкуство, са реализирани 43 участия на различни общински и национални сцени, на които децата завоюват общо 139 отличия - 4 Големи награди, 52 първи места, 44 втори места, 22 трети места, множество специални награди и награди на кметове на общини.

И тази година „Карловойс” продължава да върви напред към нови проекти, като вече започнаха снимките на новия клип на групата, съвместно с голямата певица- Маргарита Хранова на една от емблематичните песни за града ни- „Градините на Карлово” по музика на Борис Карадимчев, текст Боби Мирчев и аранжимент Васил Делиев. Предстоят записи и видеозаснемане на още две авторски песни на творческия тандем- Анита Илиева, Марина Караманска и Йордан Илиев, създали знаковата за групата и за Карлово песен- „Песен за Апостола”, която вече е в учебника по музика за 4 клас.

През последните седмици възпитаниците на Анита Илиева завоюваха челни позиции в различни конкурси в страната. От НК”Една българска роза” към МОН децата се завърнаха с най-високите отличия- две първи, две втори и едно трето място, а седмица преди това във Велико Търново бяха отличени с две първи, три втори и две трети места на един от най-ярките конкурси в страната- „Звукът на времето”.

Предстоят още участия на децата в Пловдив, Банкя, Хисаря, Велинград, Приморско, а едно от талантливите деца- Вяра Василева има покана да представи България на Международен конкурс в Сърбия през септември тази година.

Децата на „Карловойс” са сред номинираните в „Клуба на успелите деца на България” на Димитър Бербатов за поредна година. Те записват свои песни и се включват активно в проекти, които отдавна са надхвърлили географски и всякакви граници, защото това е основното, което научават в школата- да мечтаят, да вярват, да се трудят неуморно и да бъдат винаги добър пример за по-малките , като най-силната връзка между всички си остава любовта към музиката.

/Информация: Военен клуб - Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче