Секции

08 May 2024 07:37

Съветниците решиха да бъде поставен барелеф на Царицата на баскетбола Пенка Стоянова (видео)

Единодушно на днешната си сесия общинските съветници решиха да бъде поставен в парк „Стадиона“ барелеф на Царицата на баскетбола Пенка Стоянова. Те приеха направеното предложение за това от д-р Иван Моллов. Той припомни, че на 18 юни именитата ни съгражданка бе приета посмъртно в “Залата на славата” на ФИБА на специална церемония в швейцарския град Миес. Общината ще осигури морената, а самият барелеф ще бъде направен чрез дарителски средства. Общинският кмет д-р Емил Кабаиванов съобщи, че ще се включи в инициативата също чрез лично дарение.

На поставено питане от общинския съветник Светлозар Янков дали има сключени договори между Община Карлово и фирми или физически лица, санкционирани по закона "Магнитски" от Министерството на финансите на САЩ, карловският градоначалник категорично посочи, че не са сключвани такива договори.

Дали ще може Общината да подобри разрушената асфалтова настилка на така наречения карловски полигон, попита общинският съветник Атанас Дафов след разговори с представители на автошколи. Съгласно отговора на общинския кмет, посоченото място от ул.“З4“ в местността „Еникория“ е извън строителните граници на град Карлово и като такова към момента за него не са предвидени в капиталовия списък средства за ремонт, но биха могли да се търсят правни възможности относно неговото ползване и подобряване.

Местният парламент реши да бъдат отпуснати еднократни помощи на една двойка с репродуктивни проблеми и на 16 души, които се нуждая от лечение. Съветниците подкрепиха и докладната на д-р Емил Кабаиванов Общината да кандидатства с проектно предложение за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за дейността на Дневния център за работа с деца на улицата, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020г. На сесията бяха взети решения и по докладни записки относно актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Любовта превръща дивеча в сокол, сокола в човек, а човека — отново в пустиня. Тя превръща оловото в злато, а след това отново скрива златото под земята.


Паулу Коелю