Секции

20 May 2022 16:05

Откриха 7-то издание на Празника на лавандулата в Карлово (видео)

7-то издание на Празника на лавандулата и фестивала на етерично-маслените култури бе открит по традиция в Бухаловия хан на ЕК“Старинно Карлово“.

„Лавандулата е традиционна култура за нашия край“- каза при откриването зам.-кметът на община Карлово Антон Минев. "Този празник почита не само етерично-маслените култури, а и всички, които полагат усилия за тяхното развитие. С труда си те дават едно добро име на България като производител на продукти от тези култури не само в Европа, но и в света."

Феята на лавандулата Мария Чолакова благослови стопаните и работниците в лавандуловите полета и пожела на всички да съхраняват тези традициите.

Млади карловски дарования зададоха прекрасното настроение на лавандуловите празнични дни с вълнуващите си артистични изпълнения в присъствието и на Царицата на розата Елена Данова. В програмата се включиха деца от балетно студио „Гранд фуетте“ и ДФФ“Розова долина“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд