Секции

20 March 2023 21:48

С песни, танци и шествие честваха лавандулата в Карлово (видео)

Кулминацията на празничните лавандулови дни в Карлово започнаха с ритуала „Жънене на лавандула“ в масивите на производителя на етерично-маслената култура Николай Калеев.

Гостите от страната и чужбина на празника бяха посрещани с питка и шарена сол, а лавандуловото поле бе огласено от кукерските хлопки, народните песни и хора на самодейните групи от община Карлово.

Феята на лавандулата Мария Чолакова зарадва с усмивката си всички и им пожела да бъдат здрави и да са щастливи.

Празникът продължи в Бухаловия хан в Етнографски комплекс „Старинно Карлово“. Тук всеки можеше да мине под Еньовия венец за здраве. Настроението бе наситено с много красота от неповторими фолклорни изпълнения. Присъстващите имаха възможност да наблюдават демонстрация на лавандуловарене и да дегустират вкусни продукти от уникалната етерично-маслена култура.Лавандуловата феерия продължи с шествие до площад „Васил Левски”, където фолклорните състави от общината демонстрираха неповторимото си майсторство в уникално надиграване „С хоро на лавандула“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай