Секции

29 March 2024 17:26

Министърът на транспорта Тодоров и кметът д-р Кабаиванов откриха площадка за обучение на деца по безопасност на движението в СУ"Васил Левски" (видео)

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откриха тренировъчна площадка по безопасност на движението в двора на СУ „Васил Левски“. Инициативата е по повод националния Ден за безопасност на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни.



„Опазването на живота и здравето на нашите деца трябва да бъде първостепенна наша споделена грижа. Да не разчитаме само на държавните и общинските институции по отношение формирането на правилата и спазването им от страна на децата. Семейството и учителите играят основна роля в това. Деца, никога от първата до последната минута не трябва да подценявате опасностите на пътя. Учете и съблюдавайте правилата за движение!“ се обърна министърът към присъстващите учители, родители и деца. „Целта е нула жертви по пътищата“, подчерта още той.



Д-р Кабаиванов благодари на министър Тодоров за реализацията на този проект, идеята за който е обсъдена помежду им по време на Празника на розата. Площадката е предвидена за обучение и тренировка на деца от начален курс от всички училища и детски градини в град Карлово.



Ученици от СУ „Васил Левски“ с тротинетки направиха демонстрация, спазвайки правилата на движение, под ръководството на полицейски инспектор Тодор Стоянов и младши полицейски инспектор Атанас Мутафчийски от РУ Карлово.



На церемонията присъстваха още директорът на СУ „Васил Левски“ Мариана Манчева, председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, заместник-кметът Антон Минев, педагози, граждани и ученици.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор