Секции

29 April 2024 14:50

Диджеи забавляват с електронна музика ваксинирани младежи в Антверпен

Чрез музика към ваксинация. По този начин властите в белгийския град Антверпен опитват да привлекат по-млади хора към кампанията по имунизация. Няколко артисти от фестивала за електронна музика Tomorrowland забавляваха ваксинирани пациенти.

Хората, получили инжекция с ваксина срещу COVID-19 в център в белгийския град Антверпен бяха изненадани с музикално шоу на топ диджеи – инициатива за насърчаване на младите хора да се имунизират. Представлението включваше сетове от петима музиканти и продуценти от Tomorrowland – фестивал за електронна музика, който обичайно се провежда в регион Фландрия, но тази година бе отменен заради пандемията.

Шоуто беше в помещението за възстановяване, където наскоро имунизирани хора бяха наблюдавани няколко минути за поява на евентуални странични ефекти.

DJ Neon: „Приятно е да можеш да дадеш нещо на хората. Tomorrowland бе отменен отново, фестивалът винаги е събирал хората, карал ги е да се чувстват по-добре. Малко странно е да пускаш музика на такова място, пък и на хората не е позволено да танцуват, но е забавно да бъдем сред зрители и слушатели“.

През юни белгийските власти решиха да разширят ваксинационната програма, обхващайки 16- и 17-годишните младежи, давайки предимство на тези със здравословни проблеми. Сред медицинските лица, които поставяха ваксини, бе и вирусологът Марк ван Ранст, който месеци наред се криеше, след като получи заплахи за живота си от белгийски войник рецидивист.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче