Секции

26 April 2024 10:18

Децата се радват и рисуват в Творческата работилница в къща „Белия двор“

„Да се научат децата как да се изразяват с четка и бои, е идеята на Творческата работилница“ - споделя художничката Невена Паунова, която е неин създател. В къща „Белия двор“ в Етнографски комплекс „Старинно Карлово“ малки и пораснали разбират също как да използват различни материали, за да направят интересна и красива картина.

Творческата работилница отваря врати почти от месец вече всяка събота и неделя от 11 и 14 часа. Невена очаква впечатляващите креативни срещи с децата с нетърпение. Самата тя е преподавател с няколко годишен опит, завършила е ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ специалност живопис и се изявява в сферата на приложните и изящни изкуства.

Тази седмица малките художници ще творят под наслов “Да нарисуваме Карлово“. Темата на рисунките ще обедини няколко техники, децата ще се учат да рисуват старинни къщи с моливи, пастели, темперни бои и акварел.

Занятията са изключително приятни в творческата атмосфера на къща „Белия двор“, която е средище на много културни събития през годините - художествени школи, литературни четения и изложби.

/Снимки: фейсбук страница „Творческа работилница“/



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче