Секции

29 April 2024 11:17

„Шанел“ представи колекция висша мода на живо от парижки музей

Модна къща „Шанел“ представи в Париж колекцията си за Есен/Зима 2021-2022 г. Радостното в случая е, че ревюто бе наблюдавано от зрители в Музея на модата „Галиера“. За вдъхновение дизайнерката Виржини Виар е ползвала творчеството на художниците импресионисти.

Пъстри цветя, пайети и пера бяха обсипали колекцията висша мода на френския лейбъл „Шанел“, а почитатели се събраха на живо, за да видят луксозните десени.

С връщането към присъствените ревюта след облекчаването на мерките във Франция знаменитостите се завърнаха в Париж, този път София Копола и актрисата Карол Буке. Шоуто бе в Музея на модата „Пале Галиера“, където е подредена изложба за основателката на модната къща – Габриел Коко Шанел.

Дизайнерката Виржини Виар е потърсила вдъхновение от художниците импресионисти Берта Моризо, Мари Лорансен и Едуар Мане, както и английските градини, за есенно-зимната си линия 2021/2022.

Горнища, рокли и поли бяха украсени с флорални мотиви, а една имаше избродирани прекрасни водни лилии.

„Моделите приличат на импресионистични картини, обичам да виждам цветове в сивотата на зимата. Исках разноцветна колекция, в която има много бродерии и украси“, посочва в изявление Виар.

Публиката видя и цветни костюми от туид, запазена марка на „Шанел“, както и поли от шифон, украсени с пера.

Актрисата Маргарет Куали, дъщеря на Анди Макдауъл, закри шоуто в сватвена рокля, като хвърли букет на публиката, докато розови венчелистчета се стелеха около нея.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче