Секции

20 April 2024 04:43

С детски празник бе дадено началото на програма „Сигурен старт“ в Семеен център „По-добре заедно“ (видео)

С празник в двора на Семеен център "По-добре заедно" бе даден старт на програма "Сигурен старт" по проект "Силата е в НАС(новите активни семейства) и общността", подкрепен от фондация "Лале" и Фондация „ОУК“.

Проектът е на сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, които в партньорство с община Карлово и Ротари Клуб-Карлово успяха да се преборят нашият град да е сред 10-те града, в които ще се прилага тази иновативна програма за работа с деца 0-6 години и техните семейства.



Проектът ще се изпълнява за 3 години в периода 01.07.2021 - 30 юни 2024 с основна цел развиване на родителски капацитет у родителите и разширеното семейство на деца 0-6 години.



Програмата е отворена за всички родители с малки деца, които могат свободно да посещават центъра всеки делничен ден от 9-13:00 да играят и творят заедно с децата си, да споделят и обменят информация с другите родители, както и да присъстват на специализирани срещи-беседи, които ще се организират с гост-лектори и специалисти „Ранно детско развитие“. В центъра е изградена модерна сензорна зала с подкрепата на Ротари клуб-Карлово, която изключително много подпомага ранното детско развитие, зала за занимания и зала за срещи на родителите.



Логопеди, психолози, стоматолози, акушер-гинеколози и други специалисти при заявен интерес от родителите ще подпомагат родителите със съвети за здравословно хранене, добро отглеждане, развитие и възпитание на деца.



Освен работата с деца и родители в центъра ще се провеждат и изнесени срещи-беседи с родители във всички населени места на община Карлово с приоритет обхващане родители и деца от уязвими групи.



Ще се организират различни социализиращи дейности и празници за децата и техните родители като отбелязване Деня на детето, Деня и Седмицата на бащата за насърчаване по-активното включване на бащите в отглеждането и възпитанието на децата, великденски и коледни празници за сплотяване на семействата и местната общност.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче