Секции

29 March 2024 00:34

На финалната права: 6 или 7 партии в парламента

Социология в последните часове преди вота. 6 или 7 партии ще попаднат в Народното събрание според последните проучвания на изследователски център „Тренд „и Екзакта рисърч груп.

Оспорвана остава битката за първото място на вота в неделя, сочат проучвания на Екзакта рисърч груп и изследователски център „Тренд“. Според данните на социолозите от Екзакта първа политическа сила на изборите ще бъде коалицията ГЕРБ-СДС, като разликата с „Има такъв народ“ е под 1%. Според проведеното в периода 1-5 юли проучване на Екзакта, трета политическа сила остава БСП с 15.8%. В спор за четвъртото място са Демократична България и ДПС. Екзакта изчислява, че парламентът ще е седемпартиен, като освен „Изправи се мутри вън“, в него попадат и „Българските патриоти“ с 4%.

Според проучването на „Тренд“ проведено в периода 3-7 юли по поръчка на Nova Broadcasting Group, първа политическа сила е „Има такъв народ“, като на по-малко от процент зад нея се нарежда коалицията ГЕРБ-СДС. Третото място се заема убедително от БСП, докато спорът за четвъртото ще бъде между ДПС и „Демократична България“. Последната партия със сигурно място в парламента е „Изправи се, Мутри вън“, докато под чертата за момента остават „Български патриоти“ с 3.9% и „Възраждане“ с 3.1%. 51% от всички интервюирани декларират, че ще упражнят правото си на глас.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче