Секции

23 October 2021 22:01

Отлагането на ваксинацията срещу Covid-19 при захарен диабет и затлъстяване е опасно, смятат ендокринолозите на УМБАЛ „Свети Георги“

Неуместно и дори опасно е всяко отлагане на ваксинирането срещу КОВИД-19 от хора с хронични заболявания като: захарен диабет, метаболитен синдром, изразено затлъстяване или отслабена имунна система. Тези пациенти неслучайно са в приоритетните групи на Националната кампания за имунизиране срещу коронавирус, тъй като рискът при тях е по-тежко протичане на инфекцията, съпроводено и с по-висока смъртност, предупреди проф. д-р Мария Орбецова – началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД-Пловдив и член на Експертния съвет по ендокринология към Министерството на здравеопазването.

Последствията от прекаран КОВИД-19 при пациенти, страдащи от ендокринни заболявания, ще бъде темата на брифинг в четвъртък, 15 юли 2021 г. от 10.00 часа. Той ще се проведе в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната, която се намира в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Васил Априлов“ 15А.

Проф. д-р Мария Орбецова ще разясни методите за профилактика и лечение, прилагани в лечебното звено при усложнения от коронавирус на пациенти със захарен диабет, затлъстяване, заболявания на щитовидната, надбъбречните и половите жлези, както и при нарушения на хипоталамо-хипофизната ос.

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли традиционната българска кулинария?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Мисленето е най-трудната работа, която съществува, вероятно това е причината толкова малко хора да се залавят с нея.


Хенри Форд