Секции

28 March 2024 17:17

„Морско дъно“ и „Следобедна закуска“ ще вдъхновяват децата в Творческата работилница в къща „Белия двор“

„Морско дъно“ и „Следобедна закуска“ ще вдъхновяват децата в Творческата работилница в къща „Белия двор“ в следващите два поредни уикенда.

Нейният ръководител- художничката Невена Паунова, работи с деца на възраст от 5 до 14 години в малки групи, като се старае да им обърне повече внимание и да поощри творческите заложби в тях. Тя смята, че всяко дете се радва да рисува и да твори стига да му се даде свобода, насока и начин, по който да се изразява. Наблюденията си Невена събира от годините с работа с деца в училище и в извънкласни дейности. „Децата трябва да бъдат насочвани да работят с ръцете си, да рисуват, да моделират, да режат с ножичка и да лепят. Това развива у тях не само сръчност, но и концентрация и им помага да се справят по успешно с усвояване на материала и по другите учебни предмети. Не на последно място творческите дейности са една здравословна алтернатива на часовете прекарвани пред екрана. Всяко дете е мечтател, откривател и експериментатор и трябва да му се даде възможност да усвоява различни начина на работа с различни материали, така постепенно то развива своите умения и открива себе си“- споделя още тя.

Предстоящите 2 седмици, темите на Творческа работилница ще са свързани с летни преживявания. Срещата с морето и неговите обитатели ще вдъхнови децата да рисуват на 17 и 18 юли по любимата им тема „Морско дъно“, като я разнообразят с 3д риби плуващи в картината.

Със следващата тема „Следобедна закуска“ на 24 и 25 юли ще се наслаждават да рисуват сочните плодове, които лятото предлага. В яркия колорит с жълто, оранжево, червено, синьо и зелено ще рисуват натюрморт, в който ще преобладават летни плодове заедно с очарователни предмети за лятно настроение.

Творческата работилница твори в часовете 11 и 14 всяка събота и неделя. По изключение заради горещините заниманията ще са от 9 и от 11 часа сутринта. Необходимо е предварително записване на телефон: за записвания 0896 338 103.

/Снимки: Невена Паунова/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче