Секции

04 May 2024 09:42

Британците се завърнаха в клубовете, доволни от отпадането на рестрикциите

Клъбъри от Лондон се стекоха на едно от първите, свободни от ограничения, музикални събития от началото на пандемията от коронавирус. Те танцуваха цяла нощ и възобновиха общуването помежду си, докато Англия вдигна всички рестриктивни мерки от полунощ на 19 юли. Епидемиолози са скептични, че отмяната на ограниченията е правилен ход, но много млади хора са уморени от дългия локдаун и жадуват за партита и концерти. Не ги притесняват дори десетките хиляди нови случаи на заразени във всеки от последните дни преди „Деня на свободата“.

Гари Картмил – посетител на концерт в клуб

Хубаво е да си навън, но в края на краищата ситуацията може да се влоши, ако много хора се смесят в тесни пространства. Какво ще се случи, не знам. И аз като всички, които са ваксинирани, се чувствам непобедим, но чувството може да е измамно.

Организаторите на музикални и клубни събития са ограничили броя на групите, артистите и посетителите, и смятат, че трябва да бъдат внимателни в началото.

Макс Уийлър-Боудън – организатор на концерта

Желанието го има, определено, смятам, че на хората липсваше много социалния живот, забавленията – те са нещо, което не можеш да замениш с друго.

Британското общество е разделено по отношение на рестрикциите, едни искат по-строгите правила да останат в сила, тъй като вирусът продължава да убива хора, други се бунтуват срещу тях. Докато бизнесът отчаяно копнее за рестартиране на икономиката, много студенти, младежи и родители мълчаливо не зачитат противоепидемичните мерки.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Е, не може всеки ден да ти се случва нещо незабравимо, но пък няма да имаш и за какво да се оплакваш. ;)