Секции

26 April 2024 07:32

Най-малко двама загинали в свлачища и наводнения в Турция

Лошото време удари и Турция. Проливни дъждове предизвикаха големи свлачища и наводнения, при които загинаха най-малко двама души. В черноморската част на страната са евакуирани над 200 души, чиито домове са ударени от стихията. Гръмотевични бури и поройни дъждове удариха Турция.

Най-малко двама души загинаха, а един е изчезнал в огромните свлачища и наводнения в черноморската част на страната, в района на Архави, съобщи Анадолската агенция. Проливни дъждове заляха провинция Ризе, както и други области, а придошлите води и свлачища нанесоха големи материални щети. Наводнени са много жилищни и бизнес сгради, както и земеделски стопанства. Ужасяващи кадри в медиите показаха селска къща, която се срутва и е пометена в придошлите води в североизточната черноморска провинция Архави. Местните медии съобщават, че никой не е пострадал при този инцидента. Един човек е изчезнал, а повече от 200 души са евакуирани от потопените им домове, съобщиха служители на турското вътрешно министерство. Сега там са мобилизирани близо 3 000 души и 800 единици техника, които оказват помощ на пострадалите хора. Спасителите извадиха надуваеми лодки в мътните води, които заляха улиците в региона на Архави, за да изведат блокираните жители на безопасно място. Кадри, публикувани от вътрешното министерство на Турция, показват, че бедстващите жители са евакуирани от наводнени домове. Достъпът до десетки села в Архави е бил блокиран и са били предприети спасителни действия.

По това време на годината наводненията са често срещани по крайбрежието на Черно море в Турция. Миналата седмица най-малко 6-ма души загинаха, а други двама изчезнаха в наводнените води в черноморската провинция Ризе.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен