Секции

28 March 2024 11:17

Областният управител Стоев: Продължават случаите на безконтролно палене, апелирам за отговорност

"Във връзка с настъпилия пожароопасен сезон, в разгара на летните горещини и липса на валежи, расте опасността от възникването на пожари, които биха могли да предизвикат големи щети"- казва в специално обръщение областният управител Ангел Стоев. Той напомня гражданите да бъдат изключително бдителни и отговорни в действията си, когато боравят с огън на открито или дори, когато изхвърлят цигара. Областният управител посочва, че въпреки забраната за палене на огън в сухи треви, отпадъци и стърнища и многобройните предупреждения от органите на Пожарна безопасност и защита на населението, продължават случаите на безконтролно палене, а някои и с умисъл.

Стоев апелира за отговорност и социална ангажираност от страна на всички граждани, които с действията си биха могли да предотвратят материални загуби и да спасят животи.

При забелязване на пожар или запалване на сухи треви, стърнища или други горими отпадъци, гражданите трябва незабавно да съобщят на телефон 112, за бъдат предприети необходимите действия за потушаване на огъня.

"Бъдете бдителни и не подценявайте ситуацията, защото само за минути огънят може да стане животозастрашаващ! Нека обединим усилия в предотвратяването на пожари!"- казва в заключение областният управител.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче