Секции

21 September 2021 08:34

Образуваха досъдебно производство за причиняване на катастрофа, при която е загинало невръстно дете в Ръжево Конаре

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 25.07. 2021 г., в с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ситроен“, са нарушени правилата за движение, като е допуснато причиняване на смърт на 5-годишно момче – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че лекият автомобил е бил управляван от 69-годишна жена, която е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Сигнал за местопроизшествието е бил подаден към 17,40 ч. на 25.07.2021 г. На място са пристигнали полицейски екипи. На жената, управлявала автомобила, са били направени тестове за алкохол и наркотици с техническо средство, които са отрицателни. По делото се провеждат действия по разследване за установяване на причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие.

Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са медицинска и автотехническа експертиза и други.

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли традиционната българска кулинария?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче