Секции

29 March 2024 13:40

Местният парламент прие Плана за интегрирано развитие на община Карлово за периода 2021-2027 (видео)

След оживени дискусии на днешното редовно заседание, Общински съвет Карлово прие, с пълно мнозинство, „План за интегрирано развитие на община Карлово за периода 2021-2027 г.“ /ПИРО/, предложен от кмета д-р Емил Кабаиванов. Друга докладна записка на кмета, подкрепена с пълно мнозинство от общинските съветници бе за кандидатстване на Община Карлово с проектно предложение „Реставрация и адаптация на вилата на Евлогий Георгиев в гр. Карлово по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общинският съвет прие План за действие на Община Карлово в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация (2021-2023 г.), както и разреши предоставянето на временен безлихвен заем за финансиране на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. за патронажна грижа на 360 граждани на общината, обслужвани по проекта.

Във връзка с увеличаване броя на желаещите прием в детските градини, общинските съветници подкрепиха предложението за завишаване броя на децата в първите групи в общинските детски градини на територията на община Карлово до 28. Съветниците дадоха съгласие за стартиране на процедура за проектиране и преустройство на физкултурно-музикален салон за нуждите на детските градини „Слънце“ и „Гина Кунчева“ и разширение на помещение за нуждите на детска градина „Васил Левски“ в град Карлово.

Останалите докладни записки, които Общинския съвет разгледа на днешното заседание бяха свързани с: Актуализация и компенсирани промени по бюджета на Община Карлово; Трансформиране на целева субсидия за капиталови разходи за 2021 г. за извършване на неотложни ремонти на уличната мрежа в с. Войнягово; приемане предложението на „Организация по оползотворяване на текстил и обувки“ АД за изграждане на система за разделно събиране на текстил и обувки; Актуализация разпределението на общинските жилища към м. юли 2021 г.; Разрешение за водовземане на минерална вода от находище „Баня“, община Карлово и докладни записки свързани са разпореждане на имоти общинска собственост.

Всички решения, взети на заседанието на Общински съвет Карлово, ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на Община Карлово в законоустановения срок.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче