Секции

06 May 2024 19:09

Почти цяла Франция стана червена зона за коронавируса

Извънредно санитарно положение на Антилите, нов санитарен протокол в училищата във Франция и разширено използване на здравния пропуск от 9 август – Париж прие нова серия от мерки с цел възпиране на пандемията. След заседание на министерския съвет стана ясно, че епидемиологичната ситуация в страната продължава да се влошава и вече има с 97% повече случаи на зараза в сравнение с предходната седмица. Сега почти цяла Франция е червена зона, поясни правителственият говорител Габриел Атал.

Габриел Атал – говорител на френското правителство: Конституционният съвет заяви, че ще се произнесе по закона за здравния пропуск на 5 август. След това документът ще бъде одобрен и ще влезе в сила от 9 август. Напомням, че ще има период на адаптация и толерантност, на обучение и помощ за хората, за които се отнася.

Пропускът (който обхваща отрицателен тест за коронавируса, сертификат за пълен ваксинационен цикъл или сертификат за преболедуване) се използва от 21 юли в културните и развлекателните обекти, в които се събират над 50 души. Сега прилагането му ще се разшири и в ресторантите, кафенетата, изложенията, панаирите, влаковете на дълги разстояния, вътрешните полети. Притежателите на самолетни или влакови билети, които си направят тест с цел включване на данните в пропуска и които се окажат заразени, ще получат обратно парите си за неизползвания билет.

В началото на новата учебна година само големите неваксинирани ученици ще учат дистанционно, ако в техните класове бъде открит случай на зараза. При децата на възраст 6-11 години при първи открит случай в класа се минава на дистанционно обучение.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако си построил замъци във въздуха, не означава, че си работил напразно; те са точно там, където трябва да бъдат, просто изгради основи под тях.


Хенри Дейвид Торо