Секции

18 April 2024 14:23

Кметът д-р Кабаиванов: Август дава последна възможност за имунизация на тези, които не са преболедували ковид

Настоящият месец август дава последна възможност за имунизация на тези, които не са преболедували ковид, тъй като заболеваемостта се увеличава, а през септември се очаква четвърта вълна на вирусната инфекция. Предимство за ваксинираните е посочено в последната заповед на министъра на здравеопазването, според която от лицата със завършен ваксинационен курс не се изисква носене на защитна маска на работното място. Това каза кметът на община Карлово и председател на Общинския кризисен щаб д-р Емил Кабаиванов. Той подчерта, че има избор на ваксини и в Медицинския център, и при общопрактикуващите лекари.

От началото на имунизационния процес – 11 февруари тази година, до 2 август в Медицински център 1 в Карлово са направени общо 3 515 ваксини, а 3 000 човека са напълно имунизирани, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков. Освен ритмично продължаващите на място в Медицинския център ваксинации, медици извършват имунизации и във ВМЗ, „Боннер“ и „Ем Джей Дериз“ – по предварителни заявки и изготвени списъци с желаещи.

Общопрактикуващите лекари в Карлово са поставили над 4 000 дози ваксини от четирите вида от 11 февруари до момента. През последните две седмици се повишава интересът към имунизации и при общопрактукуващите лекари, съобщи д-р Стоянка Делевска от Общинския кризисен щаб. Според нея този факт се дължи както на повишаващата се заболеваемост, така и на прогнозата за предстояща четвърта вълна до месец.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче