Секции

19 May 2024 22:54

Локализиран и контролиран е горският пожар над Розино

Локализиран и контролиран е горският пожар над Розино- съобщи за Karlovo.tv кметът на селото Али Кючук. Все още има малко места в средно високата североизточна част на боровата гора, в които се разгарят пламъци, но пожарникари, горски служители, военни и доброволци продължават да се борят със загасяването им. "Надеждите ни са вятърът да утихне и да не възпламени огъня отново", коментира Кючук. На място със ситуацията се е запознал и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

На терен остават да дежурят и огнеборци с три противопожарни автомобила. И днес в битката по ликвидирането на огнената стихия участват пожарникари от РС ПБЗН Карлово, служители на ДГС с. Розино, военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада и доброволци.

Припомняме, че вчера на територията на община Карлово възникнаха няколко големи пожара. В землището на гр. Клисура, който бе бързо потушен от служители на РС ПБЗН Карлово; 2 огнища в с. Розино, в гасенето на които участваха пожарни автомобили от РС ПБЗН Карлово и РС ПБЗН Пирдоп, модулно формирование за гасене на пожари от 61-ва Стрямска механизирана бригада, доброволни формирования от Пловдив и София, служители от ДГС Розино и хеликоптер „Кугър“ от Авиобаза „Крумово“. Пожар възникна между селата Московец и Каравелово, лумнал от запалени бали слама и потушен от пожарникари от гр. Хисаря, горски служители и доброволци от с. Каравелово. В с. Христо Даново горяха розови градини, огънят беше потушен от пожарникари на РС ПБЗН Карлово. Не се наложи участието на доброволци, оборудвани от Община Карлово, защото пожарът не стигна землището на селото. Във вилната зона на гр. Калофер изгоря вила. Пожарът беше бързо локализиран и потушен от пожарникари на РС ПБЗН Карлово. В с. Кърнаре се запали и изгоря плевня и част от къща. Огънят беше потушен от служители на РС ПБЗН Карлово.

При възникналите общо 7 големи пожара на територията на община Карлово няма пострадали хора, нанесени са материални щети и поражения на горския фонд.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов благодари на всички, включили се в гасенето на пламъците, възникнали на територията на общината на 2 август. Той призовава населението да бъде бдително и да спазва стриктно законовите разпоредби в пожароопасния сезон и заповедите за пожарна безопасност.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай