Секции

27 April 2024 00:15

Десет загинали след катастрофа на претъпкан с мигранти микробус в Тексас

Микробус, натъпкан с 30 души, се разби в американския щат Тексас, убивайки 10 пътници. Останалите двайсет са ранени, като някои от тях са в критично състояние. Повечето пътници са били нелегални имигранти.

Най-малко 10 души бяха убити, след като пътнически микробус, който е превозвал 30 мигранти без документи, е претърпял пътен инцидент в Тексас, съобщиха държавните служители и свидетел. 20 души са били откарани по спешност в болница след катастрофата.

Шофьорът и 9 пътници са загинали на мястото на катастрофата, потвърди Тексаския магистрален патрул.

Пътническият микробус е пътувал на север по магистрала, когато според свидетел шофьорът е излязъл от пътното платно, удряйки се в метален стълб и знак за спиране.

Микробусът нямал седалки и колани за пътниците и е бил натъпкан с два пъти повече пътници, отколкото е проектиран да побере.

Инцидентът е станал в час пик следобяд.

Полицаите заявиха, че разследват „голяма катастрофа“ близо до Фалфуриас, на няколко километра от границата с Мексико в югоизточната част на щата.

Тексаските власти работят с мексиканското консулство за идентифициране на жертвите.

Контрабандистите често използват претъпкани превозни средства, за да превозват мигранти от границата.

През март един от тях беше обвинен, след като 13 души загинаха при сблъсък между тежък камион и претъпкано превозно средство в Южна Калифорния.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче