Секции

20 April 2024 09:49

Янев: Ситуацията в Старосел е овладяна, това не значи бдителността да спре и да тръгнем по почивки

Служебният премиер Стефан Янев пристигна в Старосел, за да види на място хората и щетите при огромното огнено бедствие. Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов съобщи, че ситуацията като цяло е под контрол, има само един проблемен участък, но се работи и за неговото овладяване. "Докато има слънце, има и напрежение", посочи Николов.

При пожара, избухнал на 4 август, изгоряха шест къщи, няма пострадали хора, а обитателите на пострадалите къщи бяха евакуирани и настанени при техни близки. Започна описването на щетите. Почти половината землище на село Старосел е изгоряло при пожара. Обявено е частично бедствено положение.

"Държавата трябва да е при хората, независимо къде и по какъв повод. В случая имаме обявено частично бедствено полежение, така че нека видим каква е ситуацията. Добрата новина е, че ситуацията в Старосел е овладяна, но това не означава, че бдителността трябва да прекъсне и да тръгнем по почивки. Напротив, ще продължи наблюдението, ще бъде направена ротация на хората, които наблюдават и са на място. За местните хора тревогата остава - при горещо време и промяна на вятъра е възможно и стари огнища да се събудят, така че присъствието ми тук е израз на това държавата да бъде близо до хората и да помогне, където и с каквото може", коментира Янев.

Служебният премиер отново призова хората да бъдат бдителни.

Защото по думите му „огънят не пита кой от кое село е, кой е направил грешка и откъде е тръгнала искрата. Като тръгне огънят, той върви в посоката, в която го духа вятъра“, добави Стефан Янев.

/Източник информация: dariknews.bg; снимка: БТА/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Любовта превръща дивеча в сокол, сокола в човек, а човека — отново в пустиня. Тя превръща оловото в злато, а след това отново скрива златото под земята.


Паулу Коелю