Секции

29 March 2024 11:58

Пламен Николов: Постигнахме сближаване с БСП по почти всички въпроси

„Успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляваха затруднение при нас. Постигнахме такова съгласие и съвсем скоро ще обявим детайлите. Предстои да намерим политическите измерения как ще се случи това“. Това заяви кандидатът на „Има такъв народ“ за премиер Пламен Николов, предаде репортер на БГНЕС.

Коментарът на кандидат-премиерът бе на излизане от срещата на представители на партията с „БСП за България“, където бяха обсъждани финалните щрихи за парламентарната подкрепа за новото правителство.

Все още не е ясно дали консенсусът между двете формации ще бъде скрепен от някакъв писмен документ с положени подписи.

„Ние следваме посоката, начертана от НС на БСП. Обсъдихме политическата декларация, представена от ИТН. Там ни бяха поставени някои бележки, които трябваше да бъдат доизяснени с разговори. Точно това беше целта на тази среща“, каза от своя страна Христо Проданов от левицата.

От „Има такъв народ“ все още не са намерили желаещ да заеме поста министър на правосъдието на мястото на отказалия се Момчил Иванов, стана ясно от думите на кандидат-премиерът на партията Пламен Николов.

„Търсим го още“ – обяви лаконично той пред журналистите в парламента.

Момчил Иванов се отказа от място в проектокабинета на ИТН в деня, в който партията на популярни телевизионен водещ Слави Трифонов трябва да върне изпълнен мандата на държавния глава Румен Радев. От партията трябва да впишат новото име до 17.00 часа, когато е крайният срок, в който трябва да се явяват на „Дондуков 2“.

„Този целият процес се дължи до голяма степен и на медиите, човекът просто не прецени, че такъв тип публичност и известност не му е необходима. Той е много добър специалист“, каза Пламен Николов, който бе категоричен, че новото име ще бъде обсъдено в партията. „При нас нищо еднолично не се решава“, категоричен бе той.

/Източник информация: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче