Секции

17 April 2024 00:00

Човек е прострелян на старта на сезона в ЛРС-Карлово

На първия ловен излет на старта на ловния сезон за прелетен дребен дивеч по невнимание е прострелян ловец от ЛРС-Карлово. По информация от специалиста по лова в сдружението Тихомир Стойнeв пострадал е председателят на ловно-рибарската дружина в с. Розино Юсейн Айвазов, след което ловният излет е бил прекратен. Ловецът е настанен в болница без опасност за живота.

Уведомени са Регионална дирекция по горите – Пловдив и Районното управление на МВР. Все още не е известно кой от участниците в злополучния излет е произвел изстрела. По случая е образувано досъдебно производство.

„Преди откриването на ловния сезон всички председатели на дружини са подробно инструктирани да сведат мерките за безопасност по време на лов до знанието на всички ловци – сподели за сайта SLRB.BG Стойнев. – Практиката в нашето сдружение е, всеки участник в ловния излет преди получаването на разрешителното да се подписва, че е прочел или са му изчетени мерките за безопасност за боравене с ловното оръжие. Съжалявам, че по този начин започна ловният сезон при нас, надявам се повече инциденти с ловното оръжие да няма.”

От НЛРС призовават ловците да бъдат отговорни при провеждане на ловните излети. Да спазват стриктно правилата за безопасно боравене с оръжие по време на лов.

/Информация: НЛРС; снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче