Секции

26 April 2024 13:48

Общината предприе действия относно ремонтирането на мини футболното игрище във Военното градче

Във връзка с водената дискусия в социалните мрежи за състоянието на мини футболното игрище в квартал „Петър Димков“ /южно от СУ „Христо Проданов“/, уведомяваме:

Община Карлово бе една от първите в страната, в която бе изградено мини футболно игрище с проекта Mini Pitch по програма „Хеттрик” на УЕФА, което бе открито през 2005 година от Президента на БФС Борислав Михайлов.

Съществуващото игрище вече 15 години е използвано пълноценно за учебно-тренировъчна дейност на отборите от детско-юношеската школа и за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, с цел подпомагане на масовия спорт. Игрището се ползва и от учениците от СУ „Христо Проданов“ в Карлово.

Вследствие на непрекъснатото използване, е необходим цялостен ремонт на игрището. Ръководството на община Карлово поиска съдействие от БФС да извърши подмяна на тревното покритие, а Общината да извърши ремонт на всички останали съоръжения - оградата, местата за публика, осветлението и др.

Бяха изпратени писма до Изпълнителния директор на БФС Борислав Попов /рег. № 91-00-111/08.07.2020 г./ и до Президента на БФС Борислав Михайлов /рег. № 91-00-95/17.05.2021 г./. Изискването от фирмата, която трябва да смени тревното покритие, бе Община Карлово да премахне старото тревно покритие и да заравни терена, след което фирмата да постави новата трева. Община Карлово изпълни поетия ангажимент. Проведени са няколко разговора с фирмата. Тя чака възлагане от БФС. Имаме уверението, че до края на месец септември ремонтът на мини футболното игрище ще бъде извършен. Ако това не се случи, Община Карлово ще го направи със собствени средства.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче