Секции

19 April 2024 22:35

Младежки лидери от девет страни обсъждат в Карлово предизвикателствата на онлайн реалността

Младежкият център в Карлово е домакин на обучение по проект „Изграждаме младите дигитални лидери на бъдещето“ по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия.

В периода 16-23 август 2021 учители,студенти и обучители от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Естония, Кипър, Литва и Италия ще споделят добри практики за онлайн кампании, полезни дигитални инструменти, методи за повишаване медийната грамотност сред младите хора, борба с фалшивите новини, стереотипите и поляризацията на обществото, налагани от медиите, както и намаляване езика на омразата в онлайн пространството.

Заместник-кметът на Община Карлово - Антон Минев, приветства участниците, пожела им ползотворна работа по тази важна тема от нашето съвремие и повече срещи „лице в лице“ и реална, а не виртуална комуникация.

Младежите ще посетят Фондация „Пловдив 2019“, за да научат какви дигитални инструменти и платформи са използвали и кои са били най-полезни за популяризиране събитията по време на проекта “Пловдив - Европейската столица на културата 2019“.

Предстои междукултурна вечер на открито в двора на младежкия център, където всяка страна ще представи своите традиционни храни, напитки, песни и танци.

Въпреки трудностите, породени от КОВИД-19, Младежкият център продължава да предлага възможности за междукултурен обмен при спазване на всички противоепидемични мерки, защото няма по-добър начин за сплотяване на народите, за обмен на идеи, култура и информация, от реалното общуване.

/Снимка: Младежки информационен център/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче