Секции

29 March 2024 09:30

Депутатът Лъчезар Бакърджиев участва в ключова парламентарна комисия

Народният представител Лъчезар Бакърджиев от „Има такъв народ“ участва в ключовата парламентарна комисия по енергетика и климат.

Като неин член той ще се включи в днешното й извънредно заседание.

Очаква се да бъдат приети Правилата за работа на комисията. Ще бъдат определени и членовете на подкомисиите „Зелени политики и климат“ и „Наблюдение на работата на КЕВР“, каза още за Karlovo.tv Бакърджиев.

На заседанието ще бъде взето решение за изслушване на енергийния министър относно: хода на наказателни процедури срещу България в част „Енергетика“; концепция и приемане на сценарии за конверсия на минните региони, предложение на подход за изясняване статуса на обявения и незавършен търг за нова ядрена мощност и обсъждане на други варианти за изграждане на нова ядрена мощност; процедура на възлагане на разработката „Енергийна доктрина на Р България“ и програма за плавен преход към нисковъглеродно производство на енергия.

Лъчезар Бакърджиев съобщи, че предстои и обсъждане и приемане на приоритети в законодателната програма в част „Енергетика и климат“. Предстои обсъждане на създаване на специализирано държавно предприятие „Минни конверсии“; на нова структура в КЕВР - Инспекторат или укрепване на съществуващата Дирекция, за надзор на борсите и проверки на жалбите на потребители; както и подготовка на решение на НС за стартиране на процедурата за избори в КЕВР по изтекли мандати.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.


Джон Ленън