Секции

26 April 2024 05:31

Рулетката се завъртя: Президентът връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, те го върнаха веднага

Президентът Румен Радев връчи папката с втория проучвателен мандат на Даниел Митова от ГЕРБ. Той я върна веднага с думите: За съжаление, не виждаме възможност той да бъде реализиран. Становището ни е да се смята, че вторият мандат е нереализиран и да се продължи с конституционната процедура. Радев отговори, че благодари за улесняването.

Ново завъртане на парламентарната рулетка. Държавният глава Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на коалицията ГЕРБ-СДС. Те го върнаха на момента, както обявиха по-рано. И призоваха за редовен кабинет.

Вторият мандат за съставяне на правителство за кратко попадна в ръцете на ГЕРБ-СДС. След като президентът Румен Радев връчи папката на кандидат-премиерът Даниел Митов, непосредствено той я върна обратно. И посочи, че проучвателният мандат няма как да бъде реализиран.

Даниел Митов, номиниран за министър-председател от ГЕРБ-СДС

„Ясно беше ние какво ще направим, ние го заявихме ясно. В продължението на този политически процес трябва да стане ясно, че политическият диалог няма алтернатива. Трябва да започнем да си говорим и трябва да стане ясно, че без ГЕРБ-СДС не може да се върви напред.“

Политическата ситуация у нас ще ни доведе до 100% нови предсрочни избори, смятат от партията. Сега на ход е президентът, който има 7 дни да връчи третия мандат на партия по свой избор.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче