Секции

23 April 2024 10:53

Куп изненади за децата на Климент

През март Кметство Климент спечели два проекта по ПУДООС в кампанията „За чиста околна среда“ 2021. Чрез единия от тях „Еко кът за децата на Климент“ скоро време дворът на детската градина става по-хубав, а вторият спомогна да се естетизира селската среда чрез озеленяване и създаване на по-приветлива атмосфера за обществено-социални контакти.

Кметът на китното карловско село Мано Манов съобщи във фейсбук профила си, че

местната детска градина ще посрещне своите възпитаници и всички малчугани именно с нов еко кът с билки, растящи в Средна гора, които те сами ще садят. Децата ще получат кашони с градински инструменти, за да се грижат за билковата градина. Те ще садят горски билки и градински подправки. От табелите по оградата ще се запознават с видовете гъби, дървета и горски животни, обитаващи Средногорието.

В красиво уреденото пространство ще има няколко криви огледала, нови къщички и детски пазар. За всички палавници ще има и прекрасни костюми на животни, цветя и растения.

За децата на Климент има още една атракция. Това е новата класна стая на открито в двора на НЧ“Васил Левски-1928“, изградена по ПУДООС. Тук малчуганите ще имат прекрасни летни занятия, заобиколени от пана с народни носии.

/Снимка 1: фейсбук Мано Манов; снимка 2: НЧ“Васил Левски – 1928“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче