Секции

27 April 2024 04:36

Кметът д-р Кабаиванов: Ваксинирайте се, пазете себе си и близките!

Заболяемостта се увеличава, на прага сме на четвъртата вълна на Ковид-19. Вирусната инфекция поваля все повече хора и необходимостта от поставяне на ваксина се засилва. Освен това настоящите, както и предстоящите нови мерки дават редица предимства за ваксинираните. Това каза кметът на община Карлово и председател на Общинския кризисен щаб д-р Емил Кабаиванов. Той подчерта, че има избор на ваксини и в Медицинския център, и при общопрактикуващите лекари.

От началото на имунизационния процес – 11 февруари тази година, до 31 август в Медицински център 1 в Карлово са направени общо 4 143 ваксини, а 3 512 човека са напълно имунизирани, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков. Освен ритмично продължаващите на място в Медицинския център ваксинации, медици извършват имунизации по предварителни заявки и изготвени списъци с желаещи и във фирми от района.

Общопрактикуващите лекари в Карлово са поставили 4206 дози ваксини от четирите вида от 11 февруари до момента. Повишава се интересът към имунизации при общопрактукуващите лекари, съобщи д-р Стоянка Делевска от Общинския кризисен щаб. Според нея това се дължи на увеличаване броя новозаразени и хоспитализирани и на настъпващата четвърта вълна на Ковид-19.

В Ковид-отделението на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ - Карлово“ ЕООД има 47 легла. Към 31 август хоспитализираните болни са 24. Справка показва, че за 20 дни - от 11.08.2021г., когато лежащоболните са били 12, в края на месеца са се увеличили двойно.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче