Секции

29 March 2024 15:46

Разговорите между БСП и „Демократична България“ за съставяне на кабинет не се състояха

Разговорите между БСП и „Демократична България“ за съставяне на кабинет насрочени за днес не се състояха. Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов обяви в интервю по „Хоризонт“, че не вижда смисъл от преговори след като мандата на БСП е обречен. Социалистите все пак дойдоха в парламента – и интерпретираха отказа на „Демократична България“ като нежелание за редовен кабинет.

За вторник бяха насрочени вторите поред разговори на БСП за съставяне на кабинет с третия мандат. Те трябваше да се срещнат с „Демократична България“. Срещата беше насрочена за 10 часа в Народното събрание. Преди това обаче в интервю по „Хоризонт“ Христо Иванов обяви:

„Тази среща няма предмет. При изначална яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен ПР за г-жа Нинова“.

А в парламента депутатът от „Демократична България“ Борислав Сандов препотвърди решението.

Последва реакцията на Нинова. С отказа си „Демократична България“ искат предсрочни избори, каза тя.

Въпреки провалените разговори с „Демократична България“, срещата на БСП с „Има такъв народ“, насрочена за утре ще се състои.

Нинова не прие аргумента на „Демократична България“, че нямало конкретни имена за министри в кабинета около които да разговарят. Лидерът на БСП заяви също, че разчита на държавно отношение от страна на „Има такъв народ“, въпреки че от партията на Трифонов вече обявиха, че няма да дадат подкрепата си.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче