Секции

29 March 2024 07:54

Карловски младежи взеха участие в международен форум в Русия

Активни младежи доброволци от Карлово и ръководителя на Младежкия център участваха в международен форум „Бъдещето –това сме ние“ в побратимения на Карлово град Владимир в Русия. Форумът е част от проект на Владимирския Евроклуб и се осъществява с подкрепата на Президентския фонд на Русия и Програмата за младежки дейности на Община Карлово.

В периода 26-30 август 2021 младежи от България, Беларус и Русия споделяха добри практики за младежки доброволчески инициативи, като дори съвместно се включиха в доброволческа акция за разчистване горите около замъка „Муромцево“.

Част от заседанията на форума се проведоха във Владимирския университет, носещ името на Александър и Николай Столетови, като на входа на университета стоят скулптурите на двамата братя, изработени от карловския скулптор Димитър Рашков и дарени от Община Карлово на град Владимир. С университетски преподаватели младежите разискваха теми като разчупване на културни стереотипи, значението на патриотичното образование за младите, насърчаване доброволчеството и изучаването на чужди езици.

На един от площадите на Владимир всяка страна представи своята култура и традиции с традиционни носии и танци, като едната от българските носии е изработена по проекта от руските партньори.

Домакините показаха богатото културно-историческо наследство на град Владимир и региона с посещения на град Суздал, музеи, църкви, замъци и ботаническа градина, поддържана от децата и младежите на Владимир.

Официалното откриване и закриване на форума се състоя в залата на Младежкия дом на град Владимир, където Виктория Трифонова от ансамбъл „Розова долина“ показа богатството на българския фолклор с китка танци от различни фолклорни области на България. Домакините също бяха подготвили богата културна програма с детски и младежки певчески и танцови състави с впечатляващи костюми и хореографии.

/Снимки: Младежки информационен център-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче