Секции

29 March 2024 10:48

Създават нова автобусна линия до летище „Пловдив“

Решението за придвижване на пристигащите и заминаващите пътници на пловдивския аеропорт е създаването на нова автобусна линия с маршрут автогара „Родопи“ – летище „Пловдив“. Това стана ясно на работна среща във връзка с необходимостта от осъществяване на обществен превоз за пътуващите, организирана от областния управител Ангел Стоев.

Идеята е новата линия да бъде редовна, с разписание, съобразено с пристигащите и заминаващите полети.

Осигуряването на обществен транспорт се налага и поради заявените намерения от нискотарифната компания „Уиз еър“ за полети от и до Лутън, Дортмунд и Меминген, които се очакват от 3 ноември т.г. Така аеропортът ще обработва по 10 полета седмично, което означава около 6 000 пътници месечно. Като се добавят и очакваните зимни чартърни полети, нуждата от транспорт става все по-осезаема. Областният управител препоръча летището да обяви конкурс за таксиметрови фирми по модела на летище „София“, с които да се допълни обслужването.

Срещата се оказа съвсем навременна, тъй като от вчера има решение за вливане на летище „София“ към летище „Пловдив“. Очакват се около 30 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в подобрение на инфраструктурата, включително и за изграждането на карго терминал, с какъвто аеропортът към момента не разполага, обяви Лъчезар Миленчев, изпълнителен директор на летище „Пловдив“.

На срещата в Областна администрация присъстваха още зам. областният управител Иванка Петкова, главният секретар Георги Янев, зам.-кметът по транспорта на Община Пловдив Тодор Чонов, зам.-кметът на Община Асеновград Стоян Димитров, кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов и Пламен Вълков, директор на ОП „Организация и контрол по транспорта“ към Община Пловдив.

/Снимка: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче