Секции

24 April 2024 15:29

На първо четене: Главният прокурор остана без охрана, след двудневен парламентарен хаос

Главният прокурор остава без охрана. Това решиха народните пртедставители на първо четене с промени в закона за НСО. В началото на днешното заседание председателят на парламента Ива Митева поиска поредно прегласуване на закона, което доведе до остри реплики в зала.

След два дни на бурни скандали – законопроектът за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана беше приет на първо четене. С него се предвижда ограничаване на кръга от хората, които ползват държавна охрана. В началото на последния работен ден на седмицата председателят на парламента Ива Митева призова народните представители за трето прегласуване, защото, според нея, имало нарушение на правилника при гласуването в четвъртък. От ГЕРБ-СДС контрираха с обратно предложение.

Размяна на реплики имаше и между останалите парламентарни групи. Стига се дотам, че на председателя на парламента Ива Митева и беше трудно да успокои залата. В крайна сметка Ива Митева обяви половин час почивка през която свика председателски съвет.След него обяви, че Закона за НСО е бил редовно приет в четвъртък и не се налага прегласуването му. С това обаче страстите не се успокоиха. С поправката на първо четене в Закона за НСО се предвижда националната охрана да не пази главния прокурор.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче