Секции

19 April 2024 23:09

Огромен пожар унищожи нощни заведения и банков клон в Благоевград

Огромен пожар изгори емблематичната сграда „Купола“ в Благоевград, в която се помещава клон на банка. Няма данни за пострадали хора, но сградата е напълно унищожена. Огънят е бил забелязан около 6,50 часа в неделя. Първоначалната версия е, че пожарът е тръгнал рано сутринта от нощен клуб в съседство. Пострадали са още един нощен клуб и ресторант в съседство. Огънят е тръгнал и към жилищни сгради в района. Щетите са огромни, тепърва предстои оглед и установяване причините за пожара.

Огромен пожар унищожи емблематичната сграда „Купола“ в Благоевград, в която се намират нощни заведения, магазини и клон на банка. Сигналът е подаден рано сутринта в неделя, а на място са се отзовали 6 пожарни екипа. От сградата в съседство бяха евакуирани хора.

Александър Костов:

Дойдоха две, три пожарни и за мене доста по-късно тази , която е със стълбата и реално тя е и явно проблеми с водата, защото доста вода изхвърлиха.+Добре, че не се прехвърли, че нямаше някак си вятъра беше към центъра, защото от 7 часа и доста се потрудиха.

Близо 5 часа екипи на пожарната се борят с огъня и евакуират хора.

Георги Пармаков, директор на РД ПБЗН – Благоевград:

Към момента вече пожарът е овалдян, не се разпространява. Срещаме малко трудности по доизгасяването, т.к горят подпокривни пространства, които са обшити плътно с ламарина и се налага къртене.

Александър Костов:

Е тука доколкото разбрах на една съседка се е спукал стъклопакета, то е все пак 7-8 метра разстояние от нашите прозорци са от горящата сграда.

Добрата новина е, че жилищните сгради са спасени, а пораженията върху търговските обекти са огромни, но въпреки това хората в Благоевград остават притеснени.

Помещенията в близост до горящата сграда са наводнени, районът е отцепен, а от пожарната и от Община Благоевград призоваха всички собственици да дойдат на място, за да се установят щетите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче