Секции

16 April 2024 15:30

Прокуратурата подхвана мъж, подпомогнал осем чужди граждани да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Е.Д., на 50 г., за това, че на 9.09.2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, подпомогнал 8 чужди граждани да преминат незаконно през страната, чрез използване на моторно превозно средство – престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 9 септември 2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в района на с. Белозем, обл. Пловдив, полицейски патрул на ОД на МВР – Пловдив спрял за проверка лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от Е.Д. Установено било, че в колата пътували 8 чужденци, представящи се за граждани на Сирия, всички мъже. Някои от тях се намирали в багажника на автомобила, а другите - на задната седалка. Е.Д. трябвало да ги откара до гр. София, като те искали да стигнат до Австрия и Германия. Установено е, че чужденците влезли в България от Турция през „зелена граница“.

Обвиняемият Е.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. По бързото производство се извършват процесуално – следствени действия.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче