Секции

28 March 2024 13:28

Президентът насрочва избори 2 в 1 на 14 ноември

Изборите за президент и Народно събрание ще се проведат две в едно на 14 ноември. Това съобщи в Плевен президентът Румен Радев. Той посочи, че по този начин ще бъдат спестени на бюджета част от разходите за провеждането на двата вота. Очаква се следващата седмица Радев да разпусне парламента.

Той отказа да коментира дали ще направи промени в състава на служебното правителство, а също така появата на нови политически субекти. Президентът Радев призова за провеждането на честни избори.

Държавният глава посочи, че ще разпусне Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния кодекс и технологичното време за издаване на укази. Румен Радев подчерта също така, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Президентът посочи, че трябва да се отчита и че при избори „2 в 1“ двете кампании за Народно събрание, президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят. „Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България“, подчерта президентът .

По думите на Румен Радев президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това, кои партии и политици работят за бъдещето, и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му, почтени българи има във всички политически партии, има ги и извън партиите. „Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа“, каза още държавният глава.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче