Секции

26 April 2024 17:43

Столетовски малгучани изработиха благотворително сувенири, за да подпомогнат облагородяването на детска площадка

Над 150 ръчно изработени от децата на Столетово артикула бяха представени тази седмица на открита изложба-базар в центъра на селото, съобщи във фейсбук профила си кметът Мирослав Колев.

Артикулите бяха изработени по време на организираните творчески работилници в края на август т.г. Участие в тях взеха 20 деца между 7 и 11 години от населеното място, заявили участие за включването си в проекта.

Това е една от заключителните дейности по проект „Участвам – творя и променям“ в партньорство с НЧ „Христо Ботев 1928 г.“ с. Столетово.

Дарените средства в рамките на базара ще бъдат насочени към облагородяване на детската площадка в долната част на селото (пътят за минералната баня).

„Проект „Участвам – творя и променям“ цели да създаде активна общност от подрастващи, която да бъде включена в дейността на местното читалище. Дейностите по проекта се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Софийска платформа“, в сътрудничество с неправителствената организация MitOst e.V. и фондация „Меркатор”.

/Снимка: фейсбук Мирослав Колев- кмет на Столетово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер